Hi, aangenaam!

Ik ben Carin Hobbelman

Op papier een gediplomeerd (klinisch) vitaliteitskundige. Een specialist in energie, motivatie en veerkracht. (Ook bij aanhoudende klachten.)

In werkelijkheid ben ik veeleer een levensingenieur. Een coach/counselor en sparringpartner voor persoonlijke vraagstukken op het kruispunt van identiteit, vitaliteit en leven. Gespecialiseerd in repurposing hergebruik van levensperikelen.

Dat doe ik vanuit een fris-christelijk perspectief. Waarbij ik gebruik maak van up to date inzichten uit de wetenschap.

Ik combineer wijsheid uit twee werelden dus. Om inzicht en oplossingen te vinden daar waar het leven problematisch wordt.

Want dan ga ik aan

Mijn puzzeltocht des levens

Drive...

Ik heb altijd een grote human interest gehad. Waarom doen mensen wat ze doen? Wie zijn ze? En wat drijft ze? En – waarom werkt het bij mij niet zo? Wie ben ik dan? Hoe kom je als mens nou goed tot je recht? Vragen uit nieuwsgierigheid én noodzaak. Want lekker liep mijn leven tot ver in mijn twintigers niet.

Hobbels op de weg...

Neuroses, depressiviteit, chronische moeheid, (sociale) angst, faalangst, dissociatie, moeizame relaties, conflicten en eenzaamheid. Ik ken het. Ik deelde mijn vragen en moeiten met niemand. Maar dacht wel: “Leven als chronische hindernisbaan. Dat is vast de bedoeling niet…”

Ik probeerde mijn moeiten te overwinnen. Via de weg van de innerlijke weerstand. Ploeteren dus. Met zelfreflectie. Ik ging op toneel (Als – toen nog – rigide introvert). Deed knettertechnische studies (Meisje in Mannenland). Nam sociale baantjes (‘Goedemiddag!’ met Spreekangst). Liep een pelgrimstocht (Want afzien = jezelf tegenkomen. Waar dan?). Ik observeerde, bestudeerde en leerde. Maar slechtte mijn hobbels toch niet. 

Keerpunt...

Nou ben ik het type dat blijft zoeken tot ik de kink in de kabel, rode draad of samenhang in het grote geheel vind. En ik vond het. Onverwachts. Toen ik God tegenkwam. Ik was 27, ongelovig, sceptisch en op miraculeuze wijze op een Alpha-cursus beland. Daar bleek God langzaam maar zeker een Thuis voor mijn moeiten en levensvragen…

Geloof...

Ik kreeg een ijkpunt voor al mijn redenaties. Er is een Schepper. En dus ook een ontwerp. Voor het leven. Voor de mens. En alle interactie daartussen. Een ontwerp gestoeld op wijsheid: liefde èn logica, dat (vernieuwd) leven brengt. Het is waarheid die vrijmaakt. En zin om te bestaan. (Vitaliteit dus!) 

Eigenheid...

Ook heeft ieder mens een éigen ontwerp meegekregen. Psychologisch. Neurologisch. Biologisch. Een eigenheid die je mag ontdekken, ontwikkelen en delen. Juist in de interactie met het leven zelf. Ook door de moeite heen! Om zo hartvormend tot expressie en betekenis te komen. Als waardevol onderdeel van het grote geheel. 

'Als een Eend...'

Specifiek sprak God over mijn ontwerp: ‘Jij bent als een Eend. Jij stuurt en schakelt net even anders. Vergelijk jezelf niet met de rest van het wagenpark. Want zo ben je goed.’ Die woorden brachten vrijheid. Ze ontsloegen mij van norm en vorm. In al mijn rollen. Binnen maatschappij. Gezin. Werk. Én kerk. 

Nu werd het écht interessant. Ik mocht mijzelf en het leven (opnieuw) uitvinden. In mijn metaforische Eend. Ik hobbelde door het landschap des Levens en bestudeerde het grondig vanachter mijn stuur. Psychologie, theologie, discipelschap, relaties, huwelijk, opvoeding, leefstijl en gezondheid. Ik las alles wat los en vast zat. En de Bijbel. Natuurlijk.

Ik puzzelde en experimenteerde. Nieuwsgierig was ik onderweg met God. Ik volgde zijn weg van de waarheid die vrijmaakt – die klopt. Onderwijl slechtte ik vele hobbels en vulde mijn kofferbak met levenslessen. 

Vitale levensvaardigheid...

Mijn denken en hart vernieuwden. Mijn leven veranderde. Psychische klachten verdwenen. Conflicten werden vergeven. Mijn gezondheid en energie namen toe. Ik voelde me steeds meer verbonden met het leven. Gekenmerkt door rust, balans, goede relaties, richting en betekenis. 

Op deze weg wilde ik verder. Híer wilde ik verschil maken! Ik was ingenieur, maar gooide het stuur van mijn Eend radicaal om. Ik deed een opleiding tot (klinisch) vitaliteitskundige. Stevig gefundeerd in de wetenschap. Want dat wat ik doe, moet gewoon goed onderbouwd zijn.

De lange puzzeltocht des levens leverde uiteindelijk een bezinnende ingenieur voor identiteit-, vitaliteit- en levensvraagstukken op.

En jij? Wie ben jij?

Wat drijft jou? Hoe zit je in elkaar? En wat heb je nodig om jouw weg te kunnen gaan? Om uit je impasse te komen? Om (weer) richting te vinden en van betekenis te kunnen zijn?

Ook als het leven je stevige hobbels voor je wielen gooit…

Wees als een Eend….

Weet je, een Eend staat bekend om zijn eigenheid. Te danken aan zijn ontwerp. Twee boeren, een juten zak aardappelen en een mandje eieren moest hij comfortabel kunnen vervoeren over de hobbels van het Franse platteland. Geen blits of snel model. Eigen, veerkrachtig en waardevol, dat werd hij wel.  

Wil je je eigenheid ontdekken en hoe jij over je hobbels navigeert? Wil jij met meer veerkracht betekenisvol door het dagelijks leven gaan? 

Ja? Kijk hier hoe ik een eindje met je op kan trekken. Gaan we op zoek naar de Eend in jou. 

Of liever eerst post?

Je kunt je ook inschrijven voor e-mails van mij. Een kijkje in mijn hoofd en hart. Ik streef ernaar het relevant en bruikbaar voor je te maken. Ter opbouw, troost, ontspanning of vermaak.

Vragen?

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Mail mij gerust: post@carinhobbelman.nl

Scroll naar top
Carin Hobbelman draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders