Hi, aangenaam!

Ik ben Carin Hobbelman. Een specialist in vitaliteit.

Ik geloof dat je je energieker, veerkrachtiger en meer tevreden - kortom vitaler - voelt, als je leeft naar jouw ontwerp.

“Ontwerp?”, denk jij. Mm-mm, knik ik.

Hoe ik het zie: jij en ik ontworpen om te leven


Ik heb altijd een grote nieuwsgierigheid gehad naar de mens en het leven. Ik wil de dingen nog wel eens wat anders aanvliegen, bekijken of ervaren. Waardoor ik mij jarenlang afvroeg: Hoe werkt het leven nou eigenlijk en hoe kom je uit de verf?

Nou ben ik het type dat blijft zoeken tot ik de logische sleutel, de kink in de kabel, de rode draad of de structuur in het grote geheel vind. En ik vond het. Toen ik – onverwachts – God tegenkwam…

Ik ontdekte dat we gemáákt zijn om te leven. Linksom of rechtsom. Het leven kent een ontwerp. En daar hoort hoe je ademt, slaapt, eet, beweegt en voelt allemaal bij!

Als een 2CV

Bovendien zei Hij tegen mij: “Jij bent als een 2CV. Jij stuurt en schakelt net even anders. Vergelijk jezelf niet met de rest van het wagenpark. Wees jezelf. Dan is het goed”.

Zo hobbelde ik door het landschap dat leven heet. Het ontwerp onderweg grondig bestuderend. Ik ontdekte wat de juiste keuzes in voeding met je doen. Wat het effect is van goed bewegen. En hoe belangrijk zingeving is bijvoorbeeld. Mijn gezondheid en energie namen toe. Rugklachten verdwenen. Evenals mijn neerslachtige buien. En mijn verbondenheid met het leven werd veel groter.

Op deze weg wilde ik verder. Híer wilde ik het verschil maken! Ik gooide het stuur van mijn 2CV radicaal om. En deed een gedegen opleiding. Want, hé, dat wat ik doe moet wel goed onderbouwd zijn! Geen zweverig geneuzel – wat mij betreft. Zo zit ik in elkaar.

En jij, wie ben jij? Hoe zit jij in elkaar? Wat heb jij nodig om jezelf staande te houden in deze veeleisende, drukke, overvloedige maatschappij?

Mankementen...

Ik zie graag dat het goed met je gaat. Ik vind het echt zonde wanneer je overruled wordt door oververmoeidheid, stress, chronische of terugkerende fysieke klachten of een gevoel van onvrede. Ik weet dat het anders kan. En ik weet dat je er zelf veel aan kunt doen. Als je maar weet hoe.

En die tools en vaardigheden, die jou vitaler maken, die wil ik je graag meegeven. Zodat jij stuurvast jouw weg kunt gaan. In deze overvolle maatschappij.

Samen sleutelen?

Ik doe dat graag een beetje anders. Ik pak niet de gangbare weg van voedings- en trainingsschema’s of bucketlists. Ik doe dat ‘op zijn 2CVs’. Eigenwijze vorm. Geen poeha. Oerdegelijk onder de motorkap, superpraktisch in uitvoering en bóvenal luchtig nuchter. Op je gemak op zoek naar waar het voor jou om draait. Want ik heb jouw eigenheid op het oog. Jouw ontwerp. Zodat jij die sleutels vindt, die voor jou het verschil gaan maken in je dagelijks leven.

Doet dat je glimlachen? En heb je vragen over wat ik voor je kan betekenen? Dan nodig ik je uit voor een “PIT STOP” – vrijblijvend. Wil je me liever eerst een beetje leren kennen? Schrijf je gerust in voor post van mij.

Een pitstop misschien?

Ontdek of ik voor jou een verschil kan maken. Stap in mijn ‘2CV’ voor een proefrit ;-)! Maak een afspraak voor een “pitstopsessie”. Geheel vrijblijvend. Online. Je hoeft er de deur niet voor uit.

Een pitstop? Ja graag!

Liever eerst post?

Je kunt je ook inschrijven voor e-mails van mij. Ik streef ernaar het relevant en bruikbaar voor je te maken. Ter opbouw, troost, ontspanning of vermaak. Post! Op je digitale mat.

Hoe het liep: van techneut naar therapeut

Mijn moeder was de klusser in huis. Mijn vader de natuur- en wiskunde docent. Het was daarom vrij vanzelfsprekend dat ik na mijn VWO (1992) een technische studie ging doen... Het werd Elektrotechniek aan de TH Rijswijk/Haagse Hogeschool (1998). Het bracht mij een leuke echtgenoot en een wens om door te studeren. Want techniek deed mijn hart niet veel sneller kloppen.

Een studie Techniek en Maatschappij aan de TU Eindhoven (2003) voegde al meer ‘mens’ aan mijn kennis toe. Het maakte de nieuwsgierige onderzoeker naar de mens en het leven echt in mij wakker. Hoe werkt het? En waarom? Wat is de bedoeling. Ik vond het antwoord: we zijn gemáákt om te leven. En dus heeft het leven een ontwerp.

In de tijd daarna als ‘domestic engineer’, thuis bij de 3 kindertjes (2005-2013), bestudeerde ik dit ontwerp. Lezen, ontdekken en doen. Mijn hart klopte sneller! Ik was vrijwillig staflid bij Alpha-Cursus Nederland en deed zinvol schrijfwerk voor Stichting Deltacursus. Ik volgde een cursus Natuurvoeding (2013) aan de Kraaybeekerhof Academie.

Toen de jongste naar school ging, besloot ik er mijn nieuwe vak van te maken. Het werd een opleiding tot vitaliteitscoach en therapeut aan het Chivo Kennisinstituut voor Leefstijl, Vitaliteit en (medische) Fitness (2014) met permanente bijscholing. Een integrale aanpak. Stevig gefundeerd in de wetenschap. ‘Nuchter holistisch’ dus. Gericht op de totaalmens.

Hoe ik leef: de details

  • Introvert, toegewijde echtgenote en moeder van drie. Daarom werk ik parttime.
  • Een nuchtere idealist. Hou van eerlijke koffie, slaafvrije chocola (92%), ambachtelijke streekproducten, nostalgische 2CV’s, tweedehandskleding en groene energie.
  • Pak altijd de fiets, weer of geen weer. Uit principe dus. Toch wil ik ooit mijn eigen 2CV...
  • Gestopt met hardlopen, begonnen met mountainbiken – om fit te blijven. Slinger thuis met kids, boodschappen, stofzuiger en kettlebells om sterk te blijven.
  • Word blij van houtvuur, Schotse Islay single malt whisky en een goed eerlijk gesprek.
  • Hul mij het liefst in jeans met sneakers, slippers of cowboylaarzen. Maar blote voeten winnen.
  • Dol op Frankrijk. De taal, de keuken, de mensen, het landschap en het Bourgondische boerderijtje van mijn schoonouders.
  • Ben altijd op zoek naar de zin der dingen. Zit op zondag doorgaans niet in de kerk. Ben wel christen. Jij hoeft dat van mij niet te zijn.
  • En, tot slot, dit vind ik een van de mooiste songs ever...
Scroll naar top