Hi, aangenaam!

Ik ben Carin Hobbelman

Een gediplomeerd vitaliteitscoach & therapeut. Op papier. In werkelijkheid veeleer een levensingenieur voor identiteit-, vitaliteit- en levensvraagstukken. Vanuit een fris-christelijk perspectief. Met best-practises uit de wetenschap.

Wijsheid uit twee werelden dus. Om oplossingen te vinden. Daar waar het leven problematisch wordt.

Dan ga ik ‘aan’. 

Mijn puzzeltocht des levens

Drive...

Ik heb altijd een grote ‘human interest‘ gehad. Waarom doen mensen wat ze doen? Wie zijn ze? En wat drijft ze? En – waarom werkt het bij mij niet zo? Wie ben ik dan? Hoe kom je als mens nou goed tot je recht? Vragen uit nieuwsgierigheid én noodzaak. Want ‘lekker’ liep mijn leven tot ver in m’n twintigers niet.

Hobbels op de weg...

Neuroses, depressiviteit, chronische moeheid, (sociale) angst, faalangst, dissociatie, moeizame relaties, conflicten en eenzaamheid. Ik ken het. Ik deelde mijn vragen en moeiten met niemand. Maar dacht wel: “Leven als chronische hindernisbaan. Dat is vast de bedoeling niet…”

Ik probeerde mijn ‘moeiten’ te overwinnen. Via de weg van de innerlijke weerstand. Ploeteren dus. Met zelfreflectie. Ik ging op toneel (Als – toen nog – rigide introvert). Deed knettertechnische studies (Meisje in Mannenland). Nam sociale baantjes (‘Goedemiddag!’ met Spreekangst). Liep een pelgrimstocht (Want ‘afzien = jezelf tegenkomen’. Waar dan?). Ik observeerde, bestudeerde en leerde. Maar slechtte mijn hobbels toch niet. 

Keerpunt...

Nou ben ik het type dat blijft zoeken tot ik de kink in de kabel, rode draad of samenhang in het grote geheel vind. En ik vond het. Onverwachts. Toen ik God tegenkwam. Ik was 27. Ongelovig. En sceptisch. Toch was ik na een confrontatie met een strontvervelende straatevangelist op miraculeuze wijze op een Alpha-cursus beland. Daar bleek ‘God’ langzaam maar zeker een ‘Thuis’ voor mijn moeiten en levensvragen…

Geloof...

Ik kreeg een ijkpunt voor al mijn redenaties. Er is een Schepper. En dus ook een ontwerp. Voor het leven. Voor de mens. En alle interactie daartussen. Een ontwerp gestoeld op wijsheid: liefde èn logica, dat (vernieuwd) leven brengt. Het is waarheid die vrijmaakt. En zin om te bestaan. (Vitaliteit dus!) 

Eigenheid...

Ook heeft ieder mens een éigen ontwerp meegekregen. Psychologisch. Neurologisch. Biologisch. Een ‘eigenheid’ die je mag ontdekken, ontwikkelen en delen. Juist in de interactie met het leven zelf. Ook door de moeite heen! Om zo hartvormend tot expressie en betekenis te komen. Als waardevol onderdeel van het grote geheel. 

"Als een Eend..."

Specifiek sprak God over mijn ontwerp: “Jij bent als een ‘Eend’. Jij stuurt en schakelt net even anders. Vergelijk jezelf niet met de rest van het wagenpark. Want zo ben je goed.” Die woorden brachten vrijheid. Ze ontsloegen mij van norm en vorm. In al mijn rollen. Binnen maatschappij. Gezin. Werk. Én kerk. 

Nu werd het écht interessant. Ik mocht mijzelf en het leven (opnieuw) uitvinden. In mijn metaforische ‘Eend’. Ik hobbelde door het landschap des Levens en bestudeerde het grondig vanachter mijn stuur. Psychologie, theologie, discipelschap, relaties, huwelijk, opvoeding, leefstijl en gezondheid. Ik las alles wat los en vast zat. En de Bijbel. Natuurlijk.

Ik puzzelde en experimenteerde. Nieuwsgierig was ik onderweg met God. Ik volgde zijn weg van de waarheid die vrijmaakt – die klopt. Onderwijl slechtte ik vele hobbels. En vulde mijn ‘kofferbak’ met levenslessen. 

Vitale levensvaardigheid...

Mijn denken en hart vernieuwden. Mijn leven veranderde. Psychische klachten verdwenen. Conflicten werden vergeven. Mijn gezondheid en energie namen toe. Ik voelde me steeds meer verbonden met het leven. Gekenmerkt door rust, balans, goede relaties, richting en betekenis. 

Op deze weg wilde ik verder. Híer wilde ik verschil maken! Ik was ingenieur, maar gooide het stuur van mijn ‘Eend’ radicaal om. Ik deed een opleiding tot (klinisch) vitaliteitscoach en -therapeut. Stevig gefundeerd in de wetenschap. Want dat wat ik doe, moet gewoon goed onderbouwd zijn.

De lange puzzeltocht des levens leverde uiteindelijk een persoonlijke ingenieur voor identiteit-, vitaliteit- en levensvraagstukken op.

En jij? Wie ben jij?

Wat drijft jou? Hoe zit jij in elkaar? En wat heb jij nodig om jouw weg te kunnen gaan? Om uit je impasse te komen? Om (weer) van betekenis te kunnen zijn? Ook als het leven je vele hobbels voor je wielen gooit…

Ik zie graag dat het goed met je gaat. Ik vind het zo zonde wanneer vermoeidheid, stress, gezondheidsklachten of een gevoel van somberheid of machteloosheid je ‘overrulen‘. Ik geloof niet dat dat de bedoeling is. En dat het ook anders kan. Als je maar net weet hoe. 

Want wist je dat een ‘Eend’ bekend staat om zijn veerkracht en eenvoudige bediening? Een mandje eieren vervoert hij ongeschonden over de hobbels van Franse platteland. Daar is hij speciaal op ontworpen! Het geeft hem zijn eigenheid.  

Wil je ook weer veerkrachtig zijn? Tegelijkertijd je eigenheid, je ontwerp, hervinden? Wil je vitale vaardigheden leren om stuurbehendig over je hobbels te navigeren? Zodat je, met God, je eigen hobbelige levensweg betekenisvol kunt gaan? 

Dan wil ik graag je bijrijder zijn!

Of liever eerst post?

Je kunt je ook inschrijven voor e-mails van mij. Een kijkje in mijn hoofd en hart. Ik streef ernaar het relevant en bruikbaar voor je te maken. Ter opbouw, troost, ontspanning of vermaak.

Vragen?

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Mail mij gerust: post@carinhobbelman.nl

Scroll naar top
Carin Hobbelman draait op SYS PlatformSYS Platform