Hi, aangenaam!

"Hoe werkt het leven nou eigenlijk?" Mijn visie...

Ik heb altijd een grote nieuwsgierigheid gehad naar de mens en het leven. Ik wil de dingen nog wel eens wat anders aanvliegen, bekijken of ervaren. Waardoor ik mij jarenlang afvroeg: Hoe werkt het leven nou eigenlijk? Hoe kom je als mens goed uit de verf? Nou ben ik het type dat blijft zoeken tot ik de logische sleutel, de kink in de kabel, de rode draad of de structuur in het grote geheel vind. En ik vond het. Toen ik – onverwachts – God tegenkwam…

Ik ontdekte dat we gemáákt zijn om te léven. Om betekenis te geven. Dus kent het leven een ontwerp. En jij en ik ook. Je hebt een eigen ontwerp. En daar hoort hoe je denkt, kiest, doet, voelt, ademt, slaapt, eet en beweegt allemaal bij! Jouw eigenheid. Mag je delen. Om zo van betekenis te zijn.

Als een 2CV

Bovendien zei Hij tegen mij: “Jij bent als een 2CV. Jij stuurt en schakelt net even anders. Vergelijk jezelf niet met de rest van het wagenpark. Wees jezelf. Dan is het goed”.

Zo hobbelde ik door het landschap dat leven heet. Het ontwerp onderweg grondig bestuderend. Ik las alles wat los en vast zat. Doorliep fases van experimenteren met voeding, beweging tot zingeving. Op zoek naar wie ik was, wat bij mij paste en voor mij werkte. Ik omarmde mijn eigen ontwerp en mijn eigen weg.

Ik wandelde nieuwsgierig achter God aan. Mijn gezondheid en energie namen toe. Rugklachten verdwenen. Evenals mijn neerslachtige buien. Mijn verbondenheid met het leven werd vele malen groter. Een leven gekenmerkt door rust, balans, goede relaties, richting en betekenis. Gefundeerd op het samenspel van mijn eigenheid, mijn gevonden geloof en de ‘kunst’ van vitale vaardigheid.

Op deze weg wilde ik verder. Meer betekenen. Híer wilde ik het verschil maken! Ik gooide het stuur van mijn 2CV radicaal om. En deed een gedegen opleiding. Want dat wat ik doe moet wel goed onderbouwd zijn! Zo zit ik in elkaar.

En jij, wie ben jij? Hoe zit jij in elkaar? Wat heb jij nodig om jezelf staande te houden in deze veeleisende, drukke en weerbarstige tijd waarin we leven? Om van betekenis te kunnen zijn?

Mankementen...

Ik zie graag dat het goed met je gaat. Ik vind het echt zonde wanneer je overruled wordt door vermoeidheid, stress, gezondheidsklachten of een gevoel van somberheid of machteloosheid. Ik weet dat het anders kan. En ik weet dat je er zelf veel aan kunt doen. Als je maar weet hoe.

En die kennis, tools en vaardigheden, die jou weer tot leven laten komen, die wil ik je graag meegeven. Zodat jij stuurvast jouw eigen weg kunt gaan. In deze overprikkelende maatschappij. En het soms ingewikkelde leven. Met zijn vele hobbels in de weg.

Samen op puzzeltocht?

Ik doe dat graag een beetje anders. Ik pak niet de gangbare weg. Ik doe dat ‘op zijn 2CVs’. Eigenwijze vorm. Geen poeha. Oerdegelijk onder de motorkap, superpraktisch in uitvoering en bóvenal luchtig nuchter. Op je gemak op zoek naar waar het voor jou om draait. Want ik heb jouw eigenheid op het oog. Jouw ontwerp. Jouw eigen weg. Zodat jij de antwoorden, oplossingen en vaardigheden vindt, die voor jou het verschil gaan maken in je dagelijks leven. Jouw route naar meer rust, richting en zingeving.

Doet dat je glimlachen? En heb je vragen over wat ik voor je kan betekenen? Dan nodig ik je uit voor een Proefrit – vrijblijvend. Wil je me liever eerst een beetje leren kennen? Schrijf je gerust in voor Post van mij.

Mijn route...

Mijn moeder was de klusser in huis. Mijn vader de natuur- en wiskunde docent. Het was daarom vrij vanzelfsprekend dat ik na mijn VWO (1992) een technische studie ging doen… Het werd Elektrotechniek aan de TH Rijswijk/Haagse Hogeschool (1998). Het bracht mij een leuke echtgenoot en een wens om door te studeren. Want techniek zelf paste me niet.

Een studie Techniek en Maatschappij aan de TU Eindhoven (2003) voegde al meer ‘mens’ aan mijn kennis toe. En maakte de nieuwsgierige onderzoeker in mij echt wakker. (Be)studeren. Overzicht creëren. Logisch redeneren. Gestructureerd analyseren. Op zoek naar hoe het werkt. Past en klopt. Naast mijn Masters kreeg ik dan ook de titel ‘Puzzelaar’ mee. 

Inmiddels ook christen vond ik in de tijd daarna (2005-2013) als ‘domestic engineer’, (thuis bij de 3 kindertjes) mijn leven al lezende, biddende en doende verder uit. Ik was vrijwillig staflid bij Alpha-Cursus Nederland en deed zinvol schrijfwerk voor Stichting Deltacursus. Ik volgde een cursus Natuurvoeding (2013) aan de Kraaybeekerhof Academie.

Toen de jongste naar school ging, besloot ik van ‘Leven’ mijn vak te maken. Ik deed de opleiding tot (klinisch) vitaliteitscoach aan het Chivo Kennisinstituut voor Vitaliteit en Leefstijl (2014) met permanente bijscholing. Een integrale aanpak. Stevig gefundeerd in de wetenschap. Gericht op de ‘mens in zijn geheel’. Kortom, een ingenieur als coach. Omdat het past en klopt.

Mijn eigenaardigheden...

  • Introvert, toegewijde echtgenote en moeder van drie. Daarom werk ik parttime.
  • Een nuchtere idealist. Hou van eerlijke koffie, slaafvrije chocola (92%), ambachtelijke streekproducten, nostalgische 2CV’s, tweedehandskleding en groene energie.
  • Pak altijd de fiets, weer of geen weer. Uit principe dus. Toch wil ik ooit mijn eigen 2CV…
  • Gestopt met hardlopen, begonnen met mountainbiken – om fit te blijven.
  • Word blij van houtvuur, Schotse Islay single malt whisky en een goed eerlijk gesprek.
  • Hul mij het liefst in jeans met sneakers, slippers of cowboylaarzen. Maar blote voeten winnen.
  • Dol op Frankrijk. De taal, de keuken, de mensen, het landschap en het Bourgondische boerderijtje van mijn schoonouders.
  • Ben altijd op zoek naar de zin der dingen. Zit op zondag doorgaans niet in de kerk. Ben wel christen. Jij hoeft dat van mij niet te zijn.
  • En, tot slot dit vind ik een van de mooiste songs ever…

Nader kennismaken?

Een proefrit misschien?

Ontdek of ik voor jou een verschil kan maken. Stap in mijn digitale ‘2CV’ voor een proefrit ;-)! Maak een afspraak om kennis te maken. Geheel vrijblijvend. Online. Je hoeft er de deur niet voor uit.

Of liever eerst post?

Je kunt je ook inschrijven voor e-mails van mij. Een kijk in mijn hoofd en hart. Ik streef ernaar het relevant en bruikbaar voor je te maken. Ter opbouw, troost, ontspanning of vermaak.

Scroll naar top
Carin Hobbelman draait op SYS PlatformSYS Platform