Ik ben wel een beetje klaar met die standaardvisie op fit zijn!

Mijn zomer was relaxt. Relaxter dan ooit. Er is wat veranderd. Een koerswijziging bij FIT Verder. Ik kwam tot het inzicht dat ik (nog of weer) meer stil wil staan bij het ‘gewone’ leven.

Het ‘hobbelige’ leven.

En dat ik mijn werk wil doen in ‘vreugde en vrijheid’. Om zo van beiden meer te genieten. Tegelijkertijd.

Ik wil niet (langer) denken in werk en privé. In zakelijk of persoonlijk.  Ik wil dat mijn werk verweven is met mijn leven.

Niet alleen feiten presenteren. Maar juist ook mijn visie verkondigen.

Niet langer keurig en correct. Maar bevlogen en bewogen.
Dus daar gaat ie…

Bij FIT zijn denkt men al gauw aan sporten en gezond eten.

Aan slanke lijven. Aan bergen energie. En een tandpasta smile. Aan ‘alles voor elkaar en onder controle’.

Tuurlijk, volwaardige voeding is belangrijk. En voldoende beweging ook. Maar ik wil wegblijven van voedingsschema’s en diëten. Van woorden als ‘sportschool’ of ‘trainen’. Van ‘je mooiste leven’ of ‘de beste versie van jezelf’.

Ik heb er netjes gezegd ‘poep’ aan.

En ja, daar ligt een overtuiging aan ten grondslag. Ik geloof niet dat het leven draait om een kilootje meer of minder. Of over alles eruit halen wat erin zit. Over prestaties neerzetten en successen behalen. Ik geloof niet dat je dan pas tot leven komt, wat voorstelt of meetelt. Ik vind andere zaken belangrijker.

Veel belangrijker vind ik het om te zien of je ogen glinsteren.

In het dagelijkse dat Leven heet. Ondanks tegenslagen of moeiten. Of je weet wat er voor jou toe doet. Of je weet wat bij jou past. Bij wie je bent en wat je kunt. En of je daar voor durft te kiezen. Of je jouw leven durft te leven. Je niet laat leiden door het ideaalplaatje dat de wereld je voorspiegelt. Maar ook of je jouw leven wilt leren dragen. Ook als het niet gaat zoals je zou willen.

Kortom, of je je eigen weg durft te gaan.

Durf je dat, wil je dat en verlang je daar naar? Dan heb ik gedegen tools voor je om die weg te ontdekken en op die weg tot bloei te komen. Dat is FIT Verder. Daar help ik je graag bij. Ik rust je toe. Door je te leren leven naar je ontwerp.

Geen gladgestreken succesroute.

Maar de hobbels, kuilen en hindernissen op je weg trotserend. De groei en betekenis die daarin te vinden is ontdekkend. Uitkomend op je bestemming: jouw léven. Ik geloof dat dat uiteindelijk de bedoeling is.

Dat is mijn visie. Daar zul je meer van horen.

En ja, dit hele plaatje is ingegeven door het feit dat ik christen ben.

Vitaliteit en christen zijn gaan zo goed samen. In real life scheidde ik het al niet. Online zal ik het ook niet doen. Dit is wie ik ben en hoe ik het wil doen.

De 2CV in het wagenpark van vitaliteitsprofessionals.

Met de C van christen en de V van vitaliteit. En de 2 van leven en werken ineen. In vrijheid en vreugde. Dat levert een typisch eigen geluid op. Wil jij het horen?

Scroll naar top
Carin Hobbelman draait op SYS PlatformSYS Platform