Een vitaliteits…euh…therapeut?

Vitaliteitscoaching = lifecoaching en leefstijlcoaching ineen.

Vitaliteit draait om vrijheid. De vrijheid om meer tot leven te komen. Om te kunnen gaan voor dat wat voor jou echt belangrijk is. Daar begint het. Maar vaak hebben we dat niet helder voor de geest. Daarom is lifecoaching een integraal onderdeel van wat een vitaliteitscoach doet. Veranderen lukt beter als je prettig in je vel zit. Als je weet waarvoor je het doet. Als je je drive en richting helder hebt. Lifecoaching zetten we dus in om meer zingeving, tevredenheid of voldoening te ervaren. We gaan op zoek naar je werkelijke doelen en je sterke eigenschappen. Die gebruiken we om je persoonlijke vitaliteitsdoelen waar te maken. Te kunnen gaan voor datgene wat voor jou echt van betekenis is. Met als resultaat persoonlijke groei. Worden wie je bent. Tot je recht komen met alle talenten die je hebt.

Vitaliteit draait ook om kwaliteit van leven. Als je weet wat voor jou belangrijk is, is het daarna van belang dat je fysiek, emotioneel en mentaal in staat om daarvoor te kunnen gaan. Middels leefstijlcoaching leer ik je hoe jij, passend bij jouw ontwerp, gezond eet, dagelijks voldoende beweegt, goed slaapt en balans brengt in je gevoel en stress. De focus ligt daarbij op het ontwikkelen van gezond gedrag. Gezond gedrag tot een gewoonte maken. Gedrag dat blijft dus. Ook als het even tegenzit of moeilijk wordt. Daartoe gaan we op zoek naar wat werkt voor jou. We kijken naar wat past bij jouw voorkeuren. Bij jouw situatie. We werken aan je motivatie en eigen invloed op je leven. Ik leer je hoe je jouw gewoontes verandert. Je wilskracht vergroot. En je ontdekt wat jij moet doen om een off-day, terugval of crisis te trotseren. Zo weet jij hoe jij je nieuwe leefstijl kunt volhouden.

 

 

Vitaliteitstherapie bij chronische pijn, ziekte of gezondheidsklachten

Maar ook als je last hebt van chronische of steeds terugkerende fysieke pijnklachten, kunnen we met gerichte coaching werken aan beter bewegen. Aan meer fysieke vrijheid en kwaliteit van leven. Het gaat hier om zeurende klachten aan je rug, nek, schouders, bekken, heup of knieën. Ze kunnen je flink belemmeren bij je dagelijkse activiteiten, werk, sport of hobby. We kijken verder dan de klacht. De focus ligt op het verbeteren van je bewegingen. Ik analyseer ze en corrigeer ze. De focus ligt ook weer op het aanleren en volhouden van gezond beweeggedrag. Zodat je lichaam gaat werken zoals het ontworpen is. En de klacht en de pijn verdwijnt of minder wordt.

Als vitaliteitstherapeut kan ik je ook coachen wanneer je chronisch ziek bent. Of met chronische gezondheidsklachten kampt. Ik weet hoe veranderingen in je leefstijl je immuunsysteem en zenuwstelsel beïnvloeden. Ik weet hoe je voeding, beweging en gevoel op de juiste manier inzet ter ondersteuning van je gezondheid. Ik hou daarbij specifiek rekening met de beperkingen die je ziekte of klacht met zich mee brengt. Want ook als je ziek bent, kun je je vitaler voelen en je kwaliteit van leven verhogen.

Ik kan je o.a. helpen als je kampt met:

✔ Diabetes
✔ Hart- en vaatziekte
✔ COPD & astma
✔ Oncologie
✔ Overspannenheid & burn-out
✔ Slaapstoornissen
✔ Angst en depressie
✔ Overgewicht en obesitas
✔ Chronische nek-, schouder- en rugklachten
✔ Zwangerschapsklachten

 

In het geval van ziekte richt ik mij niet op het genezen ervan, maar op het verhogen van jouw vitaliteit en kwaliteit van leven. Door het realiseren van een vitale levensstijl, die bij je past en die je dus kunt volhouden. Zo kan ik je huisarts, fysiotherapeut, diëtist of specialist uitstekend bijstaan in de zorg voor jou.

Scroll naar top
Carin Hobbelman draait op SYS PlatformSYS Platform