Annet gaat weer verder op haar eigen weg

Soms kom je iemand op een bijzondere wijze tegen. Zo ook Annet. Annet had het gevoel op een Alpha-cursus te moeten zijn. Ik kreeg een uitnodiging daar een praatje te houden. Op mijn beurt wist ik dat ik daar ‘ja!’ op moest zeggen.

Het werd een ‘match made in heaven’

Ik zie ons nog zitten. Op twee stoeltjes in de donkere jongerensoos van een kerk. Duidelijk geen stamgasten. We raakten aan de praat. Zij was vastgelopen en stilgezet… ik hielp mensen ‘Fit Verder’. Kon ik wat voor haar betekenen? Ze boekte een proefrit.

Annet vertelt:

‘Ik had een frozen shoulder en veel pijn. Ik was onrustig, gespannen, gestrest en niet meer gelukkig.

Het liefste wilde ik een snelle oplossing voor deze stressvolle situatie. Dus ik ging naar fysiotherapie om oefeningen te doen. Bij de praktijkondersteuner van de huisarts had ik ook een aantal gesprekken. Ik werd er niet snel genoeg beter van, vond ik.

Ondertussen voelde ik mij steeds gefrustreerder worden.

Ik was altijd bezig en ging maar door

Het gezin, school, kerk, hobby’s, vriendinnen en de hond. Door de beperking en pijn van de frozen shoulder kon ik niet meer op dezelfde manier verder zoals ik altijd gedaan had. Ook snakte ik er zó naar om echt iets voor mijzelf te gaan doen.

Ik kon niet verder en werd stilgezet.’

Na de proefrit volgde een 1 op 1  coachingstraject (13 sessies). Annet en ik keken samen onder de ‘motorkap’. We sleutelden aan zingeving, haar gevoelsleven, aan haar schouder en het managen van pijn en stress. Ruim een half jaar later staat ze heel anders in het leven. 

‘Nu zit ik weer lekker in mijn vel en zie het leven optimistisch tegemoet

Ik weet nu welke terreinen in mijn leven belangrijk zijn voor mij. Ik heb ontdekt welke eigenschappen en kenmerken mij helpen vast te houden aan wie ik ben. Om zo dicht bij mezelf te blijven. En dat dat mag van mijzelf (!) en dat dat goed is (yeah!)!

Eigenlijk ben ik meer gaan voelen. Grenzen voelen en aangeven

En accepteren dat het is wat het is. Daardoor ben ik een stuk rustiger geworden. Ik plan mijn leven niet meer zo vol als ik altijd heb gedaan. Ik bouw meer rust in en merk hierdoor ook dat mijn creativiteit weer op gang komt. Ik neem meer tijd voor allerlei zaken. Daardoor kan ik er meer van genieten. Die wisselwerking maakt dat ik mijzelf een stuk gelukkiger voel.

Waar ik blij mee ben is dat, door Carin, naar mijn leven (mijn zijn) werd gekeken

Niet alleen naar de frozen shoulder of mijn ‘niet gelukkig’ zijn.

Carin keek naar het hele plaatje

Door de lichamelijke oefeningen, de vragen die ze stelde, de ruimte om te huilen en te lachen, de opdrachten thuis, heb ik weer grip op mijn leven gekregen.

Elke keer als ik bij haar kwam reikte ze mij weer precies de goede dingen aan.

Soms vond ik dat confronterend en moeilijk

Maar Carin is altijd verhelderend, eerlijk en bewogen. Ze stemde heel goed af op mijn beperkingen, vragen en wensen.

Zij heeft mij geholpen om op de juiste manier naar mijzelf te kijken

Om te kijken naar wat ik (wel) kan en het ‘moeten’ los te laten.

Mijzelf te accepteren hoe het ook gaat in het leven.”

Annet kan weer verder op haar eigen weg. Ze maakte een mooi proces door. Ik vond het een voorrecht met haar mee te lopen. Er getuige van te mogen zijn. Stoer dat ze haar verhaal wilde delen.

Scroll naar top
Carin Hobbelman draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders