Sportschool? Ammehoela ;-)!

Ik zie om mij heen dat er enorm gepoogd wordt om Nederland de sportschool in te krijgen. Of te gaan hardlopen. Want bewegen is goed voor je lijf.

Dat irriteert mij best een beetje ?.

We dwingen mensen toch ook niet om 3x per week te gaan breien omdat het stressverminderend werkt?

Fitness, hardlopen, breien…het zijn hobbies.

En ja ze kunnen een functie hebben.

Maar veel belangrijker is het dat je goed en voldoende beweegt en je stress onder controle is. Hóe je dat doet is voor iedereen anders.

Ik ben vanmorgen heerlijk gaan crossen door de bossen. Op mijn mountainbike. Door de modder en de regen. De geur van nat bos opsnuivend. Zálig. Lekker bewegen én tegelijkertijd ontspannend. Voor mij dan.

Heb jij al ontdekt wat voor jou werkt?

Je mag gerust fitness of breien antwoorden. Of allebei .

Weet je het eigenlijk niet? Ga er eens naar op zoek.

Wat vind je leuk? Wat vond je vroeger leuk?

Dansen, skeeleren, boomklimmen, hakken en zagen, stoeien, roeien, hoepelen, zwemmen, judoën, met twee treden tegelijk de trap opspringen….?

Laat alle voorspiegelingen in social media en magazines voor wat het is. Ammehoela daarmee ! Wat vind jíj leuk? Wat past bij jóu?

Zorg dat je ademhaling omhoog gaat en je spieren uitgedaagd worden. (Balans en coördinatie zijn extra punten ) Zo simpel is het.

Beetje motivatie nodig?

Wat zou er anders, beter, fijner zijn als je wat fitter zou zijn? Wat kun je dan meer? Wat voel je dan meer (of juist minder)? Schets eens een plaatje waar je van gaat glimlachen.

O, en nu we het er toch over hebben. In september geef ik een workshop Huis, tuin & keukenfitness. There’s the “F-word” again. Sorry. Gewoon over hoe je fit wordt zonder sportschool door slim bewegen in je dagelijks leven.

Mocht je belangstelling hebben, vind je hier alle info op een rijtje.

Scroll naar top
Carin Hobbelman draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches